Časopis FrankopanFrankopan broj 43, studeni 2017

1. studenoga 2017.

Dragi čitatelji, budući da je ovo moje prvo javljanje u svojstvu zamjenice gradonačelnika putem glasila grada Kraljevice „Frankopan“ nakon provedenih novih lokalnih izbora, srdačno vas pozdravljam. Čast mi je što imam priliku po prvi put se na ovaj način obratiti svim svojim sugrađankama i sugrađanima. Ujedno zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Trudit ću se opravdati ga služeći vama i našem gradu.

U ovom broju Frankopana upoznat ćemo vas sa članovima gradskog vijeća i mjesnih odbora, pored „starih“ članova dobili smo mnogo novih koji će vam se sa zadovoljstvom predstaviti. Također, moći ćete pročitati i intervju s našim novim gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem koji nam govori kako se snašao na novoj funkciji, no govori i o aktualnim planovima i projektima.

Ukratko ćemo vas izvijestiti o radu vlastitog pogona i odjela za održivi razvoj kako biste bili upoznati s onim što se radilo, popravljalo i obnavljalo u proteklih par mjeseci. Potom ćemo se svi zajedno prisjetiti glazbenih, kulturnih i umjetničkih manifestacija koje su se održale u sklopu Kraljevičkog kulturnog leta te obilježavanja naših mjesnih blagdana kada ste se, vjerujem, svi lijepo zabavili i družili.

Osvrnuli smo se i na naše najveće blago, a to su naša dječica. O njihovim sportskim uspjesima imat ćete prilike čitati i u ovom broju. Od šaha i državne prvakinje Eme Hajdinić pa do izvrsnih plesačica grupe Dance Queen koje su osvojile zlato na svjetskom prvenstvu. Izuzetno smo ponosni na sve njih i želimo im mnogo sreće i ubuduće, kako bi nas mogli ponovno oduševljavati svojim uspjesima.

Iza nas je i početak školske godine koji je bio posebno uzbudljiv novim školarcima, prvašićima. Posjetili smo ih u školi i zaželjeli im uspješan početak obrazovanja. Također, posjetili smo i one još mlađe koji su krenuli u vrtić. Iskreno smo uživali u druženju s njima.Koliko su naši sugrađani talentirani i koliko mnogo imaju za ponuditi dokazuje nam i kumpanija Tramuntana koja je osvojila prvo mjesto na festivalu klapa održanom u Makarskoj. Nakon svih nabrojenih uspjeha, veselih manifestacija i događaja, moramo se prisjetiti i onih tužnih, ne tako lijepih događaja koji su ostavili prazninu u našem gradu.

Tako smo jednu stranicu posvetili našem pokojnom Vladimiru Dročiću, pročelniku upravnog odjela. Kolege su ga zvali arhitektonski dobri duh Kraljevice i on je to uistinu bio. Volio je svoj grad i do samog kraja radio za njega. Slijedi prilog o legendi našega grada, pokojnoj Milki Milinković. Uvijek nasmijana naša najveća hrvatska paraolimpijka otišla je sa svojim osmjehom i ostavila veliku prazninu u Kraljevici, ali i srcima svih koji su je poznavali. Neka im je laka hrvatska zemlja!

Na koricama Frankopana ispisan je program događanja za nadolazeći Dan grada i Božićne blagdane pa će tako cijeli prosinac biti obilježen raznim programima, manifestacijama i događajima. Upoznajte se s programom i isplanirajte svoj prosinac u Kraljevici. Bit će veselja, blagdanskog ugođaja, pjesme i druženja. Dođite i veselite se s nama, svi ste pozvani i dobrodošli !

Unaprijed se veselim našem zajedničkom druženju i srdačno vas pozdravljam!

Paula Vučković

Sličan sadržaj

X
Skip to content