Paula Vučković

Gradonačelnik Grada KraljeviceDalibor Čandrlić

OSOBNI PODACI:

Ime i prezime: DALIBOR ČANDRLIĆ
Datum i mjesto rođenja: 28.08.1969., Rijeka
E-mail: dalibor.candrlic@kraljevica.hr


OBRAZOVANJE:

 • osnovna škola Kraljevica
 • srednja škola: Pomorska škola Bakar
 • Pomorski fakultet Rijeka (magistar struke)
 • pored navedenog obrazovanja stekao je čitav niz uvjerenja, certifikata i ovlaštenja iz pomorske djelatnosti, sigurnosti, znanja jezika, informatičkih pismenosti.
 • certifikat iz korporativnog menadžmenta izdan od CROME; Hrvatska udruga menadžera

ŽIVOTOPIS:

 • za vrijeme školovanja od najranije mladosti aktivno se bavi košarkom u Košarkaškom klubu Kraljevica, Košarkaškom klubu Kvarner, Košarkaškom klubu Jadran te postiže zapažene rezultate u mlađim kategorijama na državnoj razini
 • 1994. – 1996. profesionalni sportaš (košarka); Košarkaški klub Jadrankolor, Košarkaški klub Kantrida, Rijekacesta gdje nastupa u natjecanjima na državnoj, Europskoj i američkoj razini
  za vrijeme školovanja vježbenički staž odradio je na pomorskoj kompaniji „Lošinjplov“ Rijeka
 • 1996. – 2003. pomorska karijera kao časnik stroja na uglednim svjetskim kompanijama
  • Rederei Nord Klaus E. Oldendorff, Hamburg, Germany
  • Transocean Maritime Agencies, Monaco
  • Carnival Cruise Line, Miami, Florida, SAD
 • 2004. – 2007. Egeria, Rijeka kao voditelj komercijalnog i prodajnog poslovanja
 • 2008. – 2016. Jadrolinija Rijeka kao inspektor u pomorskoj kompaniji
 • 2016. – danas Jadrolinija Rijeka kao Izvršni direktor sektora ljudskih resursa u pomorskoj kompaniji
 • 2017. – danas Gradonačelnik Grada Kraljevice

BRAČNO STANJE: neoženjen, otac 13-godišnjeg sina Viktora
STRANI JEZICI: Engleski jezik aktivno, talijanski jezik pasivno

Paula Vučković

OSOBNI OSVRT:
Rođen sam u Rijeci, a odrastao sam i živim u Kraljevici praktički cijeli svoj život. Osnovnu školu pohađao sam u Kraljevici, srednju pomorsku školu u Bakru, dok sam magistrirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci stekavši zvanje magistra struke (brodostrojarstva). Uz redovno školovanje pohađao sam čitav niz dodatnih edukacija i edukativnih programa stekavši brojne certifikate i ovlaštenja iz područja pomorstva, korporativnog menadžmenta, sigurnosti, znanja, jezika…

Tijekom školovanja vrlo sam se aktivno bavio sportom (košarkom), od čega neko vrijeme profesionalno. Bavljenje sportom već mi je u najranijoj mladosti usadilo potrebne posebne radne navike, disciplinu, odgovornost i prihvaćanje timskog rada, te u meni provociralo dodatne napore, ambicioznost i žrtvovanje. Kao profesionalni sportaš zastupao grad Rijeku na državnoj razini, Europskoj ligi i na američkim turnejama. Radne navike stečene u ranim danima u sportu odredile su i definirale moj odnos prema svakom budućoj aktivnosti, od školovanja do poslovnih angažmana.
Po završetku školovanja i sportske karijere zaposlio sam se i radio na uglednim hrvatskim i svjetskim pomorskim kompanijama (Lošinjplov Rijeka, Nordlake shipping Hamburg, Transocean Monaco, Carnival Cruise Line Miami). Rad i suradnja s ljudima raznih nacija, uvažavanje i dobro snalaženje u okruženju različitosti kultura, običaja i radnih navika, snalaženje u specifičnim, zahtjevnim i posebnim okolnostima kao što jest rad na moru i rad diljem svijeta na različitim lokacijama, nužnost više i od samog profesionalnog odnosa prema poslu i posebna odricanja koji rad u takvim posebnim uvjetima traži, predstavljaju nemjerljivo radno i životno iskustvo.

Zadnjih jedanaest godina zaposlenik sam najveće hrvatske, i jedne od deset najvećih svjetskih brodarskih kompanija u pomorskom prijevozu Jadrolinije, najprije kao inspektor, a potom kao izvršni direktor sektora ljudskih resursa, sektora koji broji preko 1800 zaposlenika.

Motiv za kandidaturu na mjesto gradonačelnika Kraljevice nalazim u ljubavi prema svom gradu, prema svom kraju i snažnoj nakani da se stanje zapuštenosti Kraljevice naglo i odlučno promijeni, a što Kraljevica s obzirom na svoje bogato povijesno nasljeđe i kulturnu baštinu, s obzirom na svoju tradiciju, zemljopisni položaj i gospodarske potencijale i zaslužuje. Smatram se pravim kraljevičanom koji korjene po očevoj strani vuče iz Šmrike, a po majčinoj strani iz Bakarca i Kraljevice. Cilj mi je otvoriti vrata mladim ljudima koji će direktno sudjelovati u radu grada te već sutra preuzeti “kormilarenje“ na način da će usmjeravati i poticati pozitivne procese u našem gradu.

X
Skip to content