Kultura i tradicijaPredstavljen dio ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici”

Danas je u Dvorcu Frankopan predstavljen dio ovogodišnjeg "Leta va Kraljevici", u sklopu kojeg među ostalima nastupaju Đani Stipaničev, Jasmin Stavros, Radojka Šverko, Mejaši i mnogi drugi
14. lipnja 2019.

Krajem lipnja u Kraljevici počinje dva mjeseca kulture, zabave i događanja koji se protežu sve do kraja kolovoza. Zanimljiv i bogat kulturno zabavni program je garancija da svatko pronađe nešto za sebe a šaroliki program je prilagođen svim generacijama. U glazbenom dijelu ističu se koncerti popularnih Đanija Stipaničeva (12.07.), Jasmina Stavrosa (04.08.), Radojke Šverko (09.08.) i Mejaša (10.08.). Tu su još i manifestacije:  jubilarna 25. Kraljevačka regata krstaša i bakarska Petrova (29.06.), Ribarska fešta (20.07.), Oluja na Kvarneru (04.08.), Tira (10.08.), kao i nova Križišćanska noć (14.08.) te Dagnjada (24.08.) .

Treba spomenuti i najavljene predstave:  “Nevjerojatan događaj” (14.07.), dječja Šumska bajka (19.07.), Crna kutija (20.08.), Klapska smotra (03.08.) na kojoj će se predstaviti novoosnovana ženska klapa- Porto Re, Jazz koncert (25.08.) i izložba Line Franko (08.08), Etno camping, u sklopu kojeg će u kampu na Oštru nastupati naša kulturno- umjetnička društva, dok će za kraj nastupiti KUD Lanterna, koja slavi 10. rođendan.

Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić u svojem obraćanju se zahvalio svima koji su radili na ovogodišnjem programu te je naglasio da je Leto va Kraljevici iz godine u godinu je sve kvalitetnije a programi su sve bolji. Kraljevica je grad koji ima bogato povijesno nasljeđe i bogatu kulturnu baštinu. Značajna sredstva se ulažu u obnovu povijesnih lokacija, koje su idealna kulisa za umjetnike, glazbenike, glumce, slikare… što se kroz ovu manifestaciju nastoji artikulirati.

Direktor TZG Kraljevice Robi Krilić je zaželio svim gostima i posjetiteljima manifestacija da im Leto u Kraljevici ostane u lijepom sjećanju.

Zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković je istaknula da će se manifestacije odvijati na čitavom području Grada te i u Križišću, Šmriki i Bakarcu. Pohvalila je i dobru suradnju s Armadom koji organiziraju Oluju na Kvarneru, bakljadu na Krčkom mostu.

X
Skip to content