Komunalni infoNajavljen natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da u proljeće kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća.
29. siječnja 2020.

Iz Ministarstva graditeljstva stiže najava da u proljeće kreću prijave za dugo očekivanu energetsku obnovu obiteljskih kuća. Nacrt Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. -2020. trenutno je na javnom savjetovanju pa Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poziva građane da se uključe u raspravu svojim prijedlozima.

Javno savjetovanje o Nacrtu Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. – 2020.  provodi se putem portala e-Savjetovanja i traje do 30. siječnja 2020. godine.

Nakon provedenog savjetovanja, Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje 2014. – 2020.  donijeti će Vlada Republike Hrvatske.

Donošenje Programa ujedno je i preduvjet za raspisivanje poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Dakle, javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća još nije objavljen.

Definiranje potrebne dokumentacije i detalja javnog poziva je u tijeku, a nakon što izmjene i dopune Programa donese Vlada RH,  ministarstvo će pravovremeno objaviti datum raspisivanja javnog poziva, način prijave na poziv i detalje javnog poziva, kako bi građani imali dovoljno vremena za prikupiti svu potrebnu dokumentaciju.

Javni poziv će raspisati i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a datum objave javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća planiran je za kraj ožujka ove godine.

Sve informacije možete pronaći na stranici Ministarstva kao i na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u nastavku se nalaze linkovi:

X
Skip to content