Komunalni infoPotpisan ugovor za radove na uređenju okoliša dvorca Nova Kraljevica – Frankopan

24. siječnja 2020.

U petak 24. siječnja 2020. godine u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice Gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, kao naručitelj radova i direktor tvrtke Sitolor d.o.o. Ivan Brajković, kao izvođač radova, potpisali su Ugovor o javnoj nabavi radova na uređenju okoliša dvorca Nova Kraljevica – Frankopan.

Ugovor o javnoj nabavi radova na uređenju okoliša dvorca Frankopan potpisan je u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“, koji je prijavljen na mjeru KK.06.1.1. te sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj spomenutog projekta je Primorsko-goranska županija, a Grad Kraljevica jedan je od partnera, zadužen za provedbu najveće komponente – okoliša dvorca Nova Kraljevica-Frankopan. Ukupna vrijednost projekta je 64,1 milijuna kuna od čega je bespovratnih sredstava 47,3 milijuna kuna.

Uređenje okoliša dvorca, kao najveće komponente čitavog projekta, obuhvaća izradu novih armirano betonskih potpornih zidova, uređenje ulaznog platoa, uređenje pješačkih staza i terasa, sijanje ekstenzivne livade i sadnju bilja. U okoliš se postavljaju novi arhitektonski elementi izrađeni od cortena. Radovi obuhvaćaju i sanaciju ogradnih zidova parcele dvorca te rasvjetu okoliša i pročelja dvorca. Ukupna vrijednost radova iznosi 9.147.515,64 kn s PDV-om.

Projekt uređenja okoliša dvorca izradila je tvrtka R INOVACIJA d.o.o. Zadužen za stručni nadzor građenja za radove na uređenju okoliša dvorca jest Domagoj Mataija, glavni nadzorni inženjer radova iz tvrtke KARLOLINE – KLing d.o.o., i koordinator II radova Zvonimir Zubović iz tvrtke HOUSE d.o.o.

Potpisivanju su prisustvovali i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sanja Slunjski, ovlaštena za obavljanje poslova ravnateljice Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata, gospođa Rajna Miloš u ime Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, Domagoj Mataija i Marinko Prostran iz tvrtke KARLOLINE – KLing d.o.o. i arhitektica Darija Perković u ime tvrtke R INOVACIJA d.o.o..

X
Skip to content