Časopis FrankopanFrankopan broj 46, siječanj 2019

Pročitajte novi broj glasila Grada Kraljevice. Nadamo se da ćete biti zadovoljni viđenim i motivirani za sudjelovanje u daljnjem razvoju i rastu našega Grada
1. siječnja 2019.

Drage sugrađanke i sugrađani, pred vama je novi broj lista „Frankopan“ u kojem možete pronaći informacije o onome što smo radili u prethodnom periodu, o svim događanjima i aktivnostima na području grada kojih je bilo mnogo.

Na početku smo nove 2019. godine. Iza nas je Božić, blagdan koji provodimo sa svojom obitelji u toplini našeg doma te novogodišnji blagdani. Iza nas je cijela jedna godina koja je bila prepuna izazova, događanja i aktivnosti. Izazovi su često zahtjevni i mnogo ih je no zaista se trudimo prijeći svaku prepreku i napraviti sve što je u našoj moći kako bi zadovoljili potrebe i zahtjeve svih naših građana.

U sklopu programa „Mikuljna va Kraljevici“ obilježili smo Dan Grada Kraljevice i zaštitnika naše Župe Sv. Nikolu uz svečanu sjednicu, brojne goste i događanja vezana za taj dan. U slavljeničkom tonu na svečanoj sjednici video projekcijom nastojali smo prikazati sve realizirano, napravljeno i postignuto u protekloj godini, ali i ono što nas u nadolazećem razdoblju očekuje. Sve što gradimo i stvaramo služi na dobrobit svih naših građana, a video projekciju možete pogledati na službenoj Internet i facebook stranici Grada Kraljevice.

Nadam se da ćete biti zadovoljni viđenim i motivirani za sudjelovanje u daljnjem razvoju i rastu našega Grada. Uistinu je bilo lijepo u slavljeničkom mjesecu prosincu primiti brojne stipendiste, s ponosom mogu reći kako smo ove godine dodijelili najveći broj stipendija do sada. Ta činjenica nas posebno raduje i motivira.

U sklopu svečane sjednice nagradili smo sve zaslužne građane koji su svojim radom i trudom doprinijeli razvoju i promociji našega grada. Darivali smo naše umirovljenike i najmlađe, sudjelovati na koncertima i manifestacijama koje su organizirali pojedinci i udruge iz našeg grada. Iskoristit ću priliku i ovim putem pohvaliti rad svih naših mjesnih odbora, udruga i građana koji nesebično daruju svoje vrijeme i trud za boljitak svog mjesta i grada.

Ponosan sam na sve aktivnosti koje se odvijaju njihovom inicijativom i zaslugom te sam zahvalan na tome što imam čast biti jedan od mnogih koji srcem živi za naš Grad.
U rubrici „Šetnja gradom“ predstavit ćemo Vam novog mladog župnika župe Sveti Nikola u Kraljevici – Velečasni Matija Žugaj će nam predstaviti svoje ideje, planove i aktivnosti za našu župu.

Osim aktualnosti i projekata iz gradske uprave, svih manifestacija i raznih događanja i rada naših udruga čast mi je predstaviti Proračun u malom. Proračun za 2019. godinu ima visoko postavljene ciljeve i jasno govori u kojem smjeru se krećemo.

Ponosan sam na sve do sada učinjeno, ali pred nama su tek pravi izazovi. Godina pred nama će biti godina investicijskog zamaha i realizacije zacrtanih projekata te se veselim svakom radnom danu. Za sve što nas čeka i što je pred nama najviše od svega treba nam vjera u sebe, a nju možemo crpiti iz zadovoljstva onim što radimo.

Svima Vama dragi sugrađani također želim obilje osobnog i poslovnog zadovoljstva, sreće, ljubavi, a ponajviše zdravlja u Novoj 2019. godini! Do sljedećeg broja srdačno Vas pozdravljam,

Vaš gradonačelnik

Sličan sadržaj

X
Skip to content