Uskoro kreće sanacija riva kod “ex Škarpine” i zadnje tunere na Bakarcu, u rujnu i kod mulića Oštro

7. lipnja 2023.

Svečano su potpisani ugovori o izvođenju radova na sanaciji rive kod “ex Škarpine”, rive kod zadnje tunere na Bakarcu i kod mulića Oštro. Radove kod “ex Škarpine” i na Oštru izvodit će obrt za podvodne radove Alpha Sub, za bakaračku rivu zadužena je tvrtka BSK Commerce d.o.o., a za nadzor tvrtka S.V.I.N.G. projekt.

Ukupna vrijednost radova i nadzora je 167.769,66 EUR s uključenim PDV-om od čega će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, temeljem odluke o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023., sufinancirati sanacije u iznosu od 110.000,00 EUR, dok će se ostatak u iznosu od 57.769,66 EUR osigurati iz proračuna Grada Kraljevice.

“U proteklih nekoliko godina u pomorsko dobro na području grada uložili smo gotovo 4 milijuna eura. Ako znamo da je realni proračun grada Kraljevice, bez vanjskih izvora. oko 3 milijuna eura jasno je kako se radi o jednom čudu u obnovi i svojevrsnoj renesansi na pomorskom dobru. Obnovu mulića, riva, plaža, kupališta, lučica, šetnica i parkova uz more možemo zahvaliti prije svega Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i resornom ministru Olegu Butkoviću, koji razumije i uvažava potrebe ovog grada, ali i šire zajednice. Zahvaljujem i Vladi RH na izvrsnoj suradnji i konkretnoj i snažnoj potpori bez koje bi ovakvi, ali i mnogi drugi projekti na području grada bili nemogući i neizvedivi. Lokacija na Macelu, na kojoj smo danas potpisali ugovore o rekonstrukciji i sanaciji pomorskog dobra s izvođačima i nadzorom, svojim izgledom, urušenošću i erozijom doslovno, ali i simbolički i metaforički ocrtava i prikazuje višegodišnju kulturu nečinjenja i nepoduzimanja kojoj je ovaj Grad bio izložen. Korak po korak, dan po dan sređujemo i obnavljamo lokaciju po lokaciju i dan po dan slika zapuštenog grada pred nama nestaje i iščezava. Veselimo se tome i nastavljamo uskoro s potpisima novih projekata i ugovora”, poručio je Čandrlić.

Radovi kod “ex Škarpine” i na Bakarcu trebali bi krenuti sredinom lipnja, a odvijat će se i tijekom ljeta jer se ne radi o lokacijama na kojima bi isti remetili turističku i kupališnu sezonu. Upravo stoga radovi na Oštru će početi tek u rujnu. No, sve tri lokacije trebale bi biti sanirane do kraja godine.

X
Skip to content