Gradska upravaPrvi put u školskim klupama – počela nova školska godina

8. rujna 2021.

Nova generacija učenika prvih razreda OŠ Kraljevica okupila se prvi nastavni dan u školskom dvorištu matične škole i u predvorju PŠ Križišće. Nasmijana i radoznala lica 23 prvašića dočekali su stariji učenici škole te ih pjesmom uveli u novo, važno i uzbudljivo razdoblje njihova života.

Učiteljice su pozdravile i prozvale svoje nove učenike, iskazavši im dobrodošlicu u školske klupe. Prvašićima i njihovim roditeljima također su se obratili ravnatelj Davor Juriša i gradonačelnik Dalibor Čandrlić te im zaželjeli sretan početak i mnogo uspjeha u nadolazećim školskim danima.

Učenici su se zatim uputili s učiteljicama u svoje učionice. Tamo su se međusobno bolje upoznali i saznali što ih očekuje u prvom razredu. Na klupama su ih dočekali besplatni udžbenici i prigodni pokloni od strane Grada Kraljevice.

Grad Kraljevica kontinuirano brine o djeci koja pohađaju Osnovnu školu Kraljevica, te područne škole Šmrika i Križišće, iako isto nije zakonska obveza, te je u proračunu i ove godine predvidjela značajna sredstva za učenike i studente imajući u vidu troškove kojima su izloženi roditelji školaraca.

Svake godine sufinanciramo logopeda, produženi boravak u školi, vannastavne aktivnosti, tečaj sigurnosti u prometu, te redovito pomažemo učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja u odlasku na izlet, terensku nastavu i slično.

Grad pomaže koliko god može, a sve s ciljem što kvalitetnijeg školovanja naše djece te će tako i ove godine osigurati besplatne radne bilježnice i likovne mape za sve učenike OŠ Kraljevica, budući besplatne udžbenike osigurava nadležno ministarstvo za obrazovanje. Osim besplatnih radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, Grad Kraljevica će sufinancirati i nabavku udžbenika temeljem socijalnog kriterija za srednjoškolce s prebivalištem na području Grada Kraljevice.

Osim udžbenika i sufinanciranja javnog prijevoza za učenike i studente, u rujnu će se raspisati natječaj za stipendiranje učenika i studenata s prebivalištem na području Grada Kraljevice i Natječaj za nagrađivanje najuspješnijih učenika.

U cilju osiguranja što kvalitetnijeg odgojno obrazovnog procesa i rada temeljenog na suvremenoj edukativnoj tehnologiji u OŠ Kraljevica, kao i svaka godine Grad izdvaja financijska sredstva za nabavu školske opreme za potrebe OŠ Kraljevica. Ove godine  Grad Kraljevica izdvojio je financijska sredstva za nabavu električne komorne peći za izradu keramike za potrebe školske likovne radionice.

“Ulaganje u mlade, i znanje je neprocjenjivo. Znanje se ne može kupiti, djeca su naša budućnost i dužni smo im osigurati što bolje uvjete – naglasio je gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić

X
Skip to content