GospodarstvoPočetak radova na uređenju muzeja brodogradnje i ribarstva

13. travnja 2023.

POČETAK RADOVA NA UREĐENJU MALOG MUZEJA BRODOGRADNJE I RIBARSTVA U SKLOPU DVORCA NOVI GRAD ZRINSKIH – FRANKOPAN

Na temelju potpisanog ugovora o javnoj nabavi s tvrtkom Citadela d.o.o. iz Hreljina, vezano na uređenje Malog muzeja brodogradnje i ribarstva u sklopu Dvorca Novi grad Zrinskih – Frankopan, započinju radovi na uređenju tri prostorije 1. kata sjeveroistočnog krila Dvorca Novi grad Zrinskih – Frankopan u Kraljevici za potrebe Malog muzeja brodogradnje i ribarstva u sklopu mjere B.1.1. Mali muzeji ribarstvene i brodograditeljske baštine iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo kroz natječaj LAGUR-a „Tunera“. Uređenje obuhvaća građevinsko-obrtničke, elektro i strojarske radove na obnovi podnih i zidnih obloga u svim prostorijama, te izvedbi novih elektroinstalacija i instalacija grijanja i hlađenja. Dvorac Novi grad Zrinskih – Frankopan je registrirano kulturno dobro (Reg.br. Z-789).

Cilj mjere je izgradnja malih muzeja u svrhu zaštite i promocije bogate ribarstvene i pomorske baštine, te stvaranje novog turističkog sadržaja od čega bi korist imali svi lokalni dionici s područja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

X
Skip to content