Gradska upravaObavijest u vezi problema s javnom rasvjetom

2. listopada 2020.

Na području Grada Kraljevice u pojedinim dijelovima naselja već neko vrijeme postoji problem s javnom rasvjetom koja se uključuje kasnije nego što bi inače trebala.
Upravljanje javnom rasvjetom, njenim paljenjem i gašenjem, upravlja se preko trafostanica. U pojedinim trafostanicama upravljanje se vrši iz dispečerskog centra HEP-a korištenjem sustava za mrežno tonsko upravljanje (MTU). Slanjem ton frekventnog signala na sve MTU prijemnike u tim trafostanicama, istovremeno se pali ili gasi kompletna rasvjeta spojena na te trafostanice.

Iz HEP-a smo dobili informaciju da slijedom određenih tehničkih smetnji upravljanje MTU prijemnicima javne rasvjete nije potpuno pouzdano te se iz tog razloga javna rasvjeta kasnije pali. HEP radi na otklanjanju smetnji, a dok se iste ne otklone, rasvjeta će se uključivati u zadano vrijeme. Gradske službe su u kontaktu s djelatnicima HEP-a kojih će obavijestiti o dijelovima Grada zahvaćenih ovim problemom.

Svjesni smo činjenice da mještanima iz naselja koji su zahvaćeni ovim problemom nije lako živjeti i kretati se u mraku. Stoga činimo sve što je u mogućnosti Grada da se ovaj problem čim prije riješi.

X
Skip to content