Gradska upravaKraljevica u 2018. ostvarila više od 200 tisuća noćenja

Najviše noćenja i dolazaka, ukupno 60 posto, ostvaren je u objektima Jadran Hotela - kampu Oštro i Uvali Scott, te Vili Oštro
29. ožujka 2019.

Turistička sezona 20 18. godine u Gra­du Kraljevici bila je i više nego dobra, izvijestio je si­noć Robi Krulić Gradsko vi­jeće direktor Turističke zajednice, kazavši kako je broj noćenja u prošloj godini premašio 206 tisuća, što je povećanje od 10 posto u od­nosu na godinu ranije.

U prošloj je godini za tri posto povećan i broj dola­zaka gostiju, pri čemu je broj dolazaka stranih gos­tiju bio 36.685, odnosno dva posto više, dok je broj dolazaka domaćih turista u postotku povećan za dvoznamenkastu cifru – 13 posto, iako je i dalje ri­ječ o skromnoj brojci od 5.041 gostu. Najbrojniji strani gosti bili su Slovenci, a slijede ih Nijemci, Mađari, Poljaci i Česi.

Najveći broj noćenja i do­lazaka gostiju ostvaren je u objektima Jadran hotela d.d., odnosno na kamp Oštro i Uvalu Scott, te Vile Oštro, ko­ji su zajedno ostvarili 60 pos­to od ukupnog broja noćenja na području Grada Kraljevi­ce. Najveći rast ostvaren je u smještaju u domaćinstvu, s ukupno oko 6, 7 tisuća dola­zaka i 57 tisuća noćenja, pri čemu je rast broja dolazaka bio 22 posto, a broja noćenja 31 posto. Od boravišnih pris­tojbi pritom je uprihođeno gotovo 900 tisuća kuna.

Sezonu 2018. pamtit ćemo po mnogobrojnim registracijama novih iznajmljivača, koji su prepoznali turizam kao granu koja ja­ča ponudu Kraljevice i nje­nog zaleđa. Broj privatnih iznamljivača u prošloj je godini uvećan za 17 posto, na l 77, s više od 800 kreve­ta, iako Kraljevici i dalje nedostaje novih smještaj­nih kapaciteta, rekao je Krulić, izrazivši posebno zadovoljstvo suradnjom s Jadran Hotelima. te naja­vivši kako se u 2019. godini očekuju turistički rezultati slični prošlogodišnjima.

Izvješće o radu u prošloj godini gradskim je vijećni­cima podnijela i ravnatelji­ca Županijske lučke uprave Bakar-Kraljevica-Kostrena, Dijana Mihaljević, s naglas­kom na sedam i pol miliju­na kuna vrijedan projekt iz­gradnje komunalnih vezova u uvali Carovo, koji s pet milijuna kuna sufinancira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Tim je projektom predviđe­no postavljanje pet novih “pasarela” s vezovima, ukupne duljine nešto manje od 300 metara. uz uređenje obalnog područja.

Vijećnicu Nadu Turinu Đurić zanimalo je s kolikim udjelom financijski u projektu sudjeluje Grad Kralje­vica. Odgovorio joj je grado­načelnik Dalibor Čandrlić, kazavši kako je bilo predviđeno sudjelovanje s 500 ti­suća kuna, ali su ta sredstva preusmjerena u izgradnju parkirališta uz novu luku s komunalnim vezovima.

Što se mene tiče, taj je projekt završen kad su došli prvi bageri. Zahvaljujući Ministarstvu pomorstva, bez kojeg to ne bi bilo mo­guće, osigurana su sredstva i radovi bi trebali biti zavr­šeni do lipnja ove godine – rekao je Čandrlić.

X
Skip to content