Kultura i tradicijaDječji vrtić Orepčići iz Kraljevice proslavio 20. rođendan

Značajan jubilej obilježen je svečanom proslavom u Dvorcu Frankopan.
14. svibnja 2019.

Svečanom sjednicom u dvorcu Nova Kraljevica Dječji vrtić Orepčići obilježio je 20. obljetnicu funkcioniranja kao samostalna ustanova. 1999 godine vrtić se uz pomoć Grada Kraljevice odvaja od Dječjeg vrtića Rijeka i osamostaljuje. Grad Kraljevica kao osnivač od tada brine o funkcioniranju vrtića koji danas pohađa 126 djece, u četiri vrtićke i dvije jasličke skupine te ima 22 zaposlenika.

Na svečanosti je prikazan je film o povijesti vrtića koja počinje pedesetih godina prošlog stoljeća a u filmu su u sjećanje vraćeni mnogi koji su sudjelovali u radu vrtića, a i mnogi odrasli Kraljevičani te današnji čelni ljudi Kraljevice. Prvi ravnatelj Zrinko Tijan prisjetio se je osamostaljenja vrtića. Druga ravnateljica Ljiljana Skorup nije mogla prisustvovati ali je poslala svoje čestitke. Sadašnja ravnateljica Adela Karlovčan zahvalila se na čestitkama i darivala dugogodišnje zaposlenice cvijećem.

U svojem obraćanju Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić istaknuo je problematiku ograničenja i neadekvatnosti trenutnog vrtićkog prostora ali je naglasio da gradska vlast ima viziju za izgradnju novog vrtića koji će doći na red nakon obnove škole i dvorca Nova Kraljevica.

Na svečanosti su uručene zahvalnice institucijama i pojedincima koji pružaju podršku vrtiću: Grad Kraljevica, osnovna škola, Narodna čitaonica i knjižnica, Mesopustari iz Kraljevice, DVD Kraljevica, TZ Grada Kraljevice, Neograf, Nacionalni centar tehničke kulture, Centar za rehabilitaciju Fortica, ortodont Nives Klemenčić, stomatološka ordinacija Ankice Bakarčić, pedijatrijska ordinacija Dinke Belobrajić, Ljekarna Galer, Croatia Osiguranje, Dalmont, pekara Demo, Damir Pavlinić, Edin Dizdarević, Mario Močilac, Nikola Pašković, Vedran Devčić, konoba Fran Krsto Frankopan i klapa Tić.

X
Skip to content