Vozni park DVD-a Kraljevica jači za novo vatrogasno vozilo

30. lipnja 2023.

Novo malo navalno vozilo, namijenjeno gašenju požara na otvorenom prostoru i manjim tehničkim intervencijama, danas je svečano predano Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kraljevica. Nissan Navara, vrijedna 82.000 eura, zamijenila je više od dva desetljeća staro vozilo te će značajno doprinijeti efikasnosti i sigurnosti kraljevičkih vatrogasaca.

“Staro vozilo imalo je 23 godine pa nam je novo jako dobro došlo. Koristimo ga već gotovo dva mjeseca, odradilo je nekoliko intervencija, šumske požare i prometnu nesreću”, istaknuo je Aleksandar Kružić, predsjednik DVD-a Kraljevica, zahvalivši MGS Grupi, Gradu Kraljevici i Vatrogasnoj zajednici PGŽ na pomoći.

Grad Kraljevica za novo je vozilo izdvojio 40.000 eura, DVD Kraljevica 15.000 eura, Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije 7.000 eura, dok je MGS Grupa donirala 20.000 eura vrijednu nadogradnju i opremanje vozila.

“Dugi niz godina surađujemo s DVD-om Kraljevica. Za njih smo proizveli veliko navalno vozilo, a sada smo se odlučili pomoći i donirati im nadogradnju na malom navalnom vatrogasnom vozilu. Radi se o Nissan Navari s opremom za gašenje manjih šumskih požara i ostalom pripadajućom opremom”, rekao je Edo Seifried, vlasnik MGS Grupe.

“Svako novo vozilo, svaki novi iskorak za vatrogasce je značajan. Kraljevički DVD djeluje na području Kraljevice, ali i na području županije pa i šire. Vatrogasce stoga treba podržavati”, poručio je Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ.

“Ovo je jedan primjer da se zajedničkim radom sve može. S DVD-om Kraljevica Grad ima vrhunsku suradnju. Oni su prvi na terenu uvijek kada treba. Najorganiziranija su cjelina na području Grada i na njih se uvijek možemo osloniti. Velika je stvar kada imaš takve ljude”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, najavivši mogućnost izgradnje novog vatrogasnog doma u Kraljevici.

X
Skip to content