Komunalni infoU Šmriki bi do kraja 2020. trebala biti izgrađena zgrada s osam stanova i tri poslovna prostora

Kreće realizacija provedbenog programa društveno poticane stanogradnje
10. srpnja 2019.

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Kraljevice potpisan Ugovor o prijenosu prava vlasništva nad zemljištem, čime kreće realizacija provedbenog programa društveno poticane stanogradnje. Ugovor su potpisali direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

Grad je sa svoje strane osigurao zemljište i izgradio pristupnu cestu. Šmrika će tako do kraja 2020. ispred Doma kulture trebala dobiti nove POS- ove stanove, ali i novi centar mjesta.

Arhitektica Martina Gudac je izvijestila da će objekt imati tri etaže, na prizemnoj etaži projektirana su tri poslovna prostora, a na preostale dvije osam stanova. Na dvije etaže s po četiri stana, koje su praktički identične, projektirane su dvije garsonijere, dva jednosobna, dva jedno i pol sobna te dva dvosobna stana. Svaki stan imat će pripadajuće spremište i parkirno mjesto, a ispred objekta se planira urediti prostor, koji će biti budući trg, odnosno centar Šmrike.

Kraljevički gradonačelnik je istaknuo da je izgradnja POS- ovih stanova u Šmriki samo je jedan u nizu aktualnih projekata, te predstavio i ostale projekte: 11 milijuna kuna vrijedan ugovor o novoj javnoj rasvjeti, koja je već implementirana u sustav na području Grada Kraljevice, Ugovor o novoj lučici Carovo, vrijedan 7,5 milijuna kuna, kao i ugovori o izgradnji nove dionice ceste Podbanj i uređenja pomorskog dobra u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Očekuje se i potpisivanje ugovora za novu dionicu ceste Podbanj 2, u vrijednosti 2,35 milijuna kuna, kao i jedan od najvećih projekata, a to je potpisivanje ugovora za izvođenje radova na okolišu Dvorca Frankopan, gdje je već i izabran izvođač.

X
Skip to content