Kultura i tradicijaTurneja “100 šterni, ćo!” se nastavlja u Šmriki

22. srpnja 2022.

“100 šterni, ćo!” cjelogodišnja je turneja od sto koncerata kvarteta GIIPUJA po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara.

Svakim novim koncertom i diskografskim izdanjem GIIPUJA nas vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu. Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.

GIIPUJA često izlazi iz konfora koncertnih dvorana i klubova, što postaje njihov zaštitni znak. Ove godine kreću na turneju “100 šterni, ćo!”. Zamišljena je kao cjelogodišnja turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara. Do danas su odsvirali više od 40 koncerata, a novi nastupi najavljeni su na tri šterne u Šmriki.

Šmrika, nedjelja 24.07.
18:00 sati – Pučka šterna kraj škole
19:00 sati – Pučka šterna – Dolnje selo
21:00 sat – Šterna Grubišić – Ravan

GIIPUJA koncerte bilježi kamerom, kako bi prenjeli i autentičnu atmosferu svake od lokacija na kojoj predstavljaju svoju glazbu.Vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice koje žive u virtualnom digitalnom svijetu, dostupne znatiželjnicima sa svih strana svijeta, a povezane autentičnom glazbom.

GIIPUJA su Damjan Grbac – kontrabas, Marko First – violina, sopela, Aldo Foško – bas klarinet i Tonči Grabušić – bubnjevi.

Program se održava pod pokroviteljstvom: Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, HUZIP-a, HGU “Jer svirati se mora 2”, Grada Kastva, Grada Pule, Grada Rijeke, Općine Mošćenička Draga, Grada Pazina, Općine Lovran, Grada Buje, Općine Matulji, ProRec, G.I.S. d.o.o. i Rezonator Records.

X
Skip to content