Gradska upravaSvečanim polaganjem kamena temeljca označen početak gradnje zgrade POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki

9. studenoga 2020.

Svečanim polaganjem kapsule označen je početak gradnje zgrade s POS-ovim stanovima i poslovnim prostorima u Šmriki, u samom susjedstvu društvenog doma Ivica Turina u Šmriki. Kapsulu su položili gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir koji je naglasio da država ulaže četiri milijarde kuna kako bi se omogućilo da obitelji dobiju adekvatne stanove. Gradilište, budući kompleks i novi centar Šmrike blagoslovio je vlč. Jaroslaw Wilczynski.

Ulaganje je vrijedno gotovo sedam milijuna kuna, a Grad Kraljevica sudjeluje u investiciji s 1,2 milijuna kuna. Projektom se privlači nove obitelji u Šmriku, ali i rješava društvena infrastruktura Šmrike te formira centar drugog mjesta po veličini na području Grad Kraljevice. Sa osam stanova Šmrika će dobiti nove stanovnike. Posljednjih godina je evidentno da Šmrika postaje poželjno mjesto za život za mnoge mlade obitelji. Uz POS-ove stanove, niknut će i tri poslovna prostora. Trgovina Krk je kupila dva poslovna prostora u POS-ovoj zgradi, a jedan poslovni prostor ostaje Gradu Kraljevici koji bi eventualnom prodajom mogao smanjiti financijsko učešće u projektu. Zgradu će Tehno elektro Đakovo podići za godinu dana.

U neposrednoj blizini sagradit ćemo dječje igralište i parkić u vrijednosti 350 tisuća kuna. Tako će se u naselju s najvišim populacijskim rastom na području Grada Kraljevice zaokružiti novi centar, što će sa infrastrukturne strane značiti puno za građane Šmrike, rekao je gradonačelnik Čandrlić.

X
Skip to content