Sadnja stabala u Kraljevici

28. svibnja 2023.

Turistička zajednica grada Kraljevice uključila se u projekt poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je pozicionirati Hrvatsku kao inovativnu i održivu turističku destinaciju koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. Projektom se inicira sadnja sadnica i stabala kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista.

TZG Kraljevica u suradnji s Gradom Kraljevica i RUS d.o.o. u petak, 26. svibnja 2023. posadili su devet stabala maslina i jedno stablo crnog hrasta na sedam različitih lokacija unutar Kraljevice. Akcija sadnje stabala mali je dio onoga što možemo učiniti za prirodu te time dodatno učvrstimo poziciju Kraljevice i Hrvatske kao prepoznatljivu destinaciju lijepog, urednog krajolika i očuvane prirode.

Sadnju stabala podržali su i gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić te građani Kraljevice. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkim zajednicom.

GALERIJA:

X
Skip to content