Gradska upravaPrimanje gradonačelnika: Ema je primjer mladima Kraljevice

9. lipnja 2022.

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić upriličio je primanje šahistici iz Kraljevice Emi Hajdinić koja je osvojila šesto i sedmo mjesto na kadetskom svjetskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu u Grčkoj.

Prvi čovjek Kraljevice čestitao je na uspjesima Emi, njenom ocu Vedranu i treneru Sinišu Kvaterniku. U ulozi domaćina našao se i predsjednik Sportske zajednice Grada Kraljevice Igor Konjević.

Kraljevica će uvijek biti uz sportaše koji svojim zalaganjem i uspjesima šalju ispravnu poruku mladima, poručio je gradonačelnik Čandrlić zahvaljujući Emi i paratriatloncu Antoniu Franku što nose ime Kraljevice u svijet. Grad poznat po brodogradilištu i dvorcu prepoznat je i po sportu. Nevjerojatan je podatak da mali grad ima 500 aktivnih sportaša. Ema i Antonio su sportska krema Kraljevice.

Nije bilo jednostavno naći vrijeme za primanje. Članica Šahovskog klub Kraljevica, četverostruka prvakinja Hrvatske, koja se bavi šahom od sedme godine, ima zgusnut raspored. Za vikend predstavlja Primorsko-goransku županiju na igrama mladih u Trstu, ovaj mjesec ide na kadetsko prvenstvo Hrvatske u Trogiru, u srpnju na europsko prvenstvo u Solunu.

Ema Hajdinić rođena je 2009. godine u Rijeci. Šahom se bavi 6 godina. U svojoj kolekciji ima 80 medalja, od kojih:

60 zlatnih
15 srebrnih
10 brončanin
28 pehara
20 za 1.mjesto
5 za 2.mjesto
3 za 3. mjesto

Višestruka je županijska prvakinja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Ima četiri naslova prvakinje Hrvatske i tri naslova viceprvakinje.

Osvojila je 6. mjesto u na Svjetskom prvenstvu u rapidu, dok je u brzopoteznom šahu osvojila 7. mjesto na svijetu.

Tri puta je igrala s prvakom svijeta Garyem Kasparovim te sa svjetskim izazivačem Nighael Shortom.

U novijoj 30- godišnjoj povijesti šahovskog saveza Hrvatske osvojila je titulu majstorske kandidatkinje kao NAJMLAĐA igračica.

X
Skip to content