Gradska upravaPrijave Za Sufinanciranu Periodičku Izobrazbu Vozača – KOD 95 Za 2021. Godinu

21. siječnja 2021.

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena poziva sve svoje članove – autoprijevoznike, koji su tijekom 2021. godine obvezni provesti periodičku izobrazbu vozača, KOD 95, da do utorka, 26.01.2021. godine, izvrše svoju prijavu putem mail-a cehovi@obrtnici-rijeka.hr kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje.

Udruženje obrtnika Rijeka sufinancirat će trošak izobrazbe obrtu/dobrovoljnom članu s uredno podmirenim komorskim doprinosom, tj. ukoliko dug komorskog doprinosa ne premašuje dva kvartala (456,00 kn).

Prijave se zaprimaju najkasnije do 26.01.2021. godine (utorak) na e-mail cehovi@obrtnici-rijeka.hr , a dodatne informacije možete dobiti na broj: 051/372-114.

U prijavi je potrebno navesti sljedeće podatke:
• naziv, adresa sjedišta i OIB obrta
• ime, prezime, OIB polaznika i njihov status (vlasnik obrta/zaposlenik)
• potvrda o zaposlenju kod poslodavca (npr. elektronski izvadak radne knjižice)
• kategorija izobrazbe: a) prijevoz tereta ili putnika b) prijevoz tereta i putnika
• datum isteka važećeg KOD-a 95
• kontakt broj na koji Vas možemo kontaktirati u slučaju dodatnih informacija.
Izobrazba će se održavati ovisno o broju prijavljenih, ili u Edukacijskom centru Udruženja ili direktno kod pružatelja usluga. O datumu i visini sufinanciranja svi prijavljeni bit će pravovremeno obaviješteni.
Podsjećamo da je minimalna, zakonski propisana cijena osposobljavanja 1.500,00 kn za prijevoz tereta ili putnika odnosno 2.250,00 kn za prijevoz tereta i putnika.

U skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu (NN 82/2013) koji je usklađen s Direktivom 2003/59/EZ, profesionalni vozači moraju imati početne kvalifikacije i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu, ako upravljaju vozilima za koja je potrebna:
• vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE – prijevoz tereta
• vozačka dozvola kategorije D1, D1E, D ili DE – prijevoz putnika

Dokazom stečene kvalifikacije za vozača smatra se vozačka dozvola u kojoj je upisan ‘KOD 95’, a koji u dozvolu upisuje nadležna Policijska uprava.
Periodička izobrazba je obvezna i mora se proći svakih 5 godina, a sastoji se od obuke kojom se vozačima osigurava dopuna znanja potrebnih za njihov rad, posebice glede sigurnosti u cestovnom prometu i racionalizacije potrošnje goriva.

X
Skip to content