Gradska upravaPovećanjem osnovice za obračun plaće zaposlenima grad Kraljevica nastavlja podizati standard dječjeg vrtića „Orepčići“

28. listopada 2022.

Kako niti jedno dijete s područja našeg grada ne bi ostalo bez svojeg mjesta u dječjem vrtiću, prošle smo godine otvorili dodatne dvije vrtićke skupine na izdvojenoj lokaciji, a radi dodatnog povećanja broja djece i činjenice da u vrtiću borave i djeca koja zahtijevaju dodatnu skrb, u pedagoškoj godini 2022./2023. otvorena je još jedna skupina.

Otvaranje dodatnih skupina, zahtjeva povećanje operativnih i režijskih troškova i nova zapošljavanja pa su tako zaposlene dvije nove odgajateljice i spremačica, prenamijenjene su, adaptirane i potpuno opremljene dodatne prostorije, a sve kako bi se djeci i odgajateljima omogućili primjereni uvjeti za rad. Uz svo povećanje troškova rada dječjeg vrtića, a posebno i zbog rasta troškova života u posljednje vrijeme, nismo željeli dodatno financijski opteretiti roditelje te je stoga cijena vrtića unatoč povećanjima svih troškova za roditelje ostala ista.

Zbog već spomenutih rasta životnih troškova uzrokovanih inflacijom, ali i namjere da adekvatno valoriziramo rad naših odgajatelja i ostalih zaposlenika vrtića odlukom gradonačelnika povećana je osnovica za obračun plaće zaposlenima u dječjem vrtiću „Orepčići“ za 10%.

Sve učinjeno pokazuje kako nastavljamo brinuti za sustav predškolskog odgoja ulaganjem u standarde i infrastrukturu stvaranjem dodatnih prostornih kapaciteta i sadržaja, ali što je najvažnije ulaganjem u ljude koji su temelj i preduvjet održivog sustava predškolskog odgoja.

X
Skip to content