Komunalni infoPotpisani Sporazumi o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra

Potpisani Sporazumi o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra
5. travnja 2019.

Danas su u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice potpisani Sporazumi o sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u iznosu od 1.422.000,00 kuna, odnosno

  • 500.000,00 kuna za „Sanaciju lukobrana Oštro“,
  • 500.000,00 kuna za „Sanaciju sunčališta Bakarac“ i
  • 422.000,00 kuna za „Sanaciju dijela sunčališta na kupalištu Oštro“.

Ugovor je potpisan između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Grada Kraljevice. U ime ministra Olega Butkovića Ugovore je gradonačelniku Grada Kraljevice Daliboru Čandrliću uručio pomoćnik ministra Anđelko Petrinić.

Sukladno raspisanom pozivu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra iz sredstava Državnog proračuna za 2019. godinu Gradu Kraljevici odobrena su bespovratna i namjenska sredstva za sanaciju lukobrana Oštro, sunčališta Bakarac i sanaciju dijela sunčališta na kupalištu Oštro. Radovi podrazumijevaju sanaciju betonske ploče sunčališta, izradu zaštitne školjere, sanaciju podlokanih dijelova sunčališta te sanaciju obalnog zida.

Grad Kraljevica kontinuirano ulaže u pomorsko dobro te se nastavlja dobra praksa saniranja istog radi dotrajalosti, ali i ulaganje koje je svakako važno za kvalitetno i održivo razvijanje turizma na području Grada Kraljevice.

X
Skip to content