Gradska upravaPotpisan ugovor o nabavi opreme za selekciju otpada vrijedan 30.987,50 EURA

15. rujna 2023.
Danas su, nakon provedenog postupka nabave, Gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić i direktor EOL-EKOSA d.o.o. Kristijan Jurišić potpisali ugovor o nabavi opreme za selekciju otpada vrijedan 30.987,50 eura, od čega će 40% iznosa financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Predmetnim ugovorom nabaviti će se 2 velika metalna spremnika od 4 m3 za odlaganje papira i 2 spremnika za odlaganje plastike. Spremnici su nadzemni i samostojeći, izrađeni od čelika, nepropusni na kišu, dizajnirani tako da pružaju otpor vjetru i smanjuju mogućnost prevrtanja, otporni na vatru a otvaraju se pomoću elektroničkog ključa.
Nabavlja se i 8 koševa za pseći izmet od 30 litara koji će se postaviti uz šetnice na području Grada, te 150 kompostera zapremnine 400 litara koji će se podijeliti građanima putem Javnog poziva za kompostiranje vlastitog biootpada iz kućanstva.
Grad će nastaviti s daljnjim ulaganjima u sustav za prikupljanje otpada s ciljem odgovornog zbrinjavanja svih vrsta otpada te poticanju ekološke svijesti i stvaranju pozitivnih navika naših sugrađana.
X
Skip to content