Gradska upravaPosjeta predsjednice Grabar-Kitarović Kraljevici

17. srpnja 2019.

U društvu gradonačelnika Dalibora Čandrlića i zamjenice Paule Vučković, Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila Kraljevicu.

Zajedno su obišli kraljevičko brodogradilište, uvalu Carovo i Dvorac Frankopan.

Vlasnik Dalmonata Ivan Ivić predsjednicu je upoznao s aktivnostima u brodogradilištu, koje trenutno radi na dvije novogradnje za Nacionalni park Krka.

Predsjednica je istaknula da je zadovoljna što se brodogradilište budi. Budućnost brodogradilišta vidi upravo u takvim brodovima i brodicama za koje je korišteno osamdeset posto hrvatskog materijala, dakle hrvatska pamet i hrvatske sirovine.

Ravnateljica Županijske lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena Dijana Mihaljević upoznala je predsjednicu s novoizgrađenim armirano- betonskim pasarelama s pedeset novih komunalnih vezova u uvali Carovo.

Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić istaknuo je da je ovo drugi puta u dvije godine da je predsjednica u Kraljevici i da je kao gradonačelnik zbog toga sretan i zadovoljan jer je to velika čast. Naglasio je i projekte koji su napravljeni u ove dvije godine, kao i aktualnim projektima poput lučice Carovo i Dvorca Frankopan.

Na kraju posjeta predsjednica je obišla Dvorac Nova Kraljevica, poznatiji kao Frankopan gdje je dobila i dar od umjetnika Nenada Petronija te zapjevala s članicama KUD- a Lanterna.

X
Skip to content