Gradska upravaOvogodišnje Leto va Kraljevici donosi brojna događanja!

2. srpnja 2022.

“Fešta od klapunic”, “Tira, tira” uz popularne Mejaše, Aurora, Fortunal, Infinity, klape, Marija Vidović, Mario i Irena s hitom “Casabianca” te nova ljetna komedija Ri Teatra… samo su dio ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici” 

Kraljevičanima najdraža ljetna manifestacija konačno se vraća u izvornom obliku te donosi brojna zabavna i kulturno- umjetnička događanja.

Program ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici” i “Kraljevačkog kulturnog leta” na današnjoj su konferenciji za medije najavile nova direktorica TZG Kraljevice Jelena Mateševac te pročelnica Matea Dundović, u ime Grada Kraljevice i Paula Vučković, ispred organizacijskog odbora.

“Bogat program počinje već sutra, a traje sve do 27. kolovoza. Grad Kraljevica i Turistička zajednica kroz Leto va Kraljevici tradicionalno potiču kulturnu razmjenu, promoviraju i povećavaju konkurentnost destinacije, potiču tradicijske vrijednosti te stvaraju sadržaje u ljetnim mjesecima”, istaknula je Mateševac, poručivši kako će se postojeći programi u budućnosti nadopunjavati i oplemenjivati.

A ovogodišnji je program dinamičan spoj zabave i kulture, a u kojem će i oni najizbirljiviji lakoćom pronaći nešto za sebe.

Tako će, 23. srpnja, Kraljevičani i gosti na rivi uživati u “Fešti od klapunic”, a nakon natjecanja nastupit će “Fortunal”.  Već šest dana kasnije, 29. srpnja, na redu je “kultura” jer u predivnom atriju dvorca Frankopan nastupa sjajna sopranistica Marija Vidović.

Hvalevrijedna je činjenica je velika većina programa besplatna, ali i podatak da ovogodišnje “Leto” nije zaobišao niti jedno kraljevičko naselje.

Fešta od Tune na Bakarcu će se tako održati 13. kolovoza, a “Tira” će završiti uz nastup popularnih “Mejaša”. Iz bogatog programa izdvojiti svakako treba i hit predstavu “Casabianca”, koja 18. kolovoza igra u Šmriki.

“Zadovoljni smo što smo uspjeli organizirati ovako bogat program, s obzirom na to kako je izgledao početak godine. Željeli smo i ove godine zadržati naše manifestacije, ali i dodati neka nova događanja. smatramo da će svaki građanin i posjetitelj u bogatom programu naći nešto po svom guštu”, poručila je Dundović.

“Nakon dvije godine stanke ponovno smo napravili korak naprijed i manifestaciju podigli na zavidnu razinu. Posebno veseli što će se programi održavati na cijelom području grada Kraljevice. Željeli smo da svako naše mjesto osjeti da je Leto va Kraljevici, rekla je Vučković, naglasivši kako program “nose” udruge, KUD- ovi i izvođači s kraljevičkog područja te zahvalivši svim sponzorima koji su podržali “Leto”.

X
Skip to content