Održan sastanak gradonačelnika s predstavnicima sindikata radnika predškolskog odgoja

19. lipnja 2024.

ODRŽAN SASTANAK GRADONAČELNIKA S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA RADNIKA PREDŠKOLSKOG ODGOJA – SLIJEDI POVEĆANJE PLAĆA ZAPOSLENIKA U DJEČJEM VRTIĆU

U petak, 14. lipnja 2024. godine u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Dalibor Čandrlić sa svojim suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i s predstavnicima zaposlenika dječjeg vrtića “Orepčići“. Na sastanku se konkretno razgovaralo o usklađivanju osnovice i koeficijenta za obračun plaće radnika u Dječjem vrtiću „Orepčići“.

Sindikat radnika sudjeluje u izradi svih relevantnih akata koji uređuju predškolsku djelatnost, u svim radnim skupinama Ministarstva znanosti i obrazovanja iz predškolskog područja, te su zagovornici promjene modela financiranja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u RH.

U cilju poboljšanja uvjeta rada, materijalnih i nematerijalnih prava za zaposlenike Dječjeg vrtića „Orepčići“ postignut je dogovor između gradonačelnika, predstavnika Sindikata i predstavnika zaposlenika dječjeg vrtića o povećanju plaća i ostalih materijalnih prava za zaposlenike dječjeg vrtića “Orepčić“, po kojem je dogovoreno povećanje koeficijenata za izračun plaća, odnosno plaća za 13%, ali i povećanje materijalnih prava kroz povećanje neoporezivog iznosa za prehranu s 53,09 eura na 100,00 eura po zaposleniku mjesečno. Za navedena povećanja prava zaposlenika dječjeg vrtića Grad Kraljevica predvidio je i osigurao dodatnih 70.000 eura u proračunu za 2024. godinu.

Navedeno predstavlja još jedan korak u kontinuitetu smjera poboljšanja uvjeta rada zaposlenika dječjeg vrtića “Orepčići“ prema kojem su se odlukama gradonačelnika plaće povećavale tri puta (10%, 12%, 13%) u posljednje vrijeme, kumulativno 35%, ali i prema kojem su se poboljšavala i druga materijalna prava zaposlenika kroz uvođenja i povećavanja neoporezivih iznosa po raznim osnovama (hranarine, regresi, božićnice, nagrade…).

Također je dogovoreno kako će gradska administracija i dalje voditi politiku kontinuiteta povećanja prava zaposlenika, prije svega financijskih, odnosno daljnjih povećanja plaća kada god to proračunske mogućnosti dopuste, te kako će u tom smjeru i s tim ciljem vršiti stalnu financijsku analizu i propitivanja mogućnosti za nova poboljšanja uvjeta rada, prava zaposlenika i adekvatnog vrednovanja njihovog rada.

X
Skip to content