Obilazak Strossmayerove u obnovi: sigurnost djece u prvom planu

21. rujna 2023.

Prometnica u susjedstvu vrtića i škole dobit će novi asfalt i pretvoriti se u zonu smirenog prometa

KRALJEVICA Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, pročelnik gradskog upravnog Odjela za komunalni sustav Dražen Strčić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić obišli su Strossmayerovu ulicu u Kraljevici u kojoj se obnavlja kolnik, što je prvi korak ka pretvaranju najfrekventnije ulice u centru Kraljevice u zonu smirenog prometa. Čim završi polaganje novog asfalta, postavit će se oprema i signalizacija koja će smanjiti brzine i omogućiti sigurniji put do vrtića i škole koji se nalaze u Strossmayerovoj ulici.

Uz sanaciju kolnika, uređuje se i nogostup, rješava oborinska odvodnja i postavlja nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Radovi obuhvaćaju 450 metara ulice, od križanja s Trgom Zrinski do stotinjak metara iznad dječjeg vrtića. Građevinske radove izvodi Goran graditeljstvo iz Delnica dok će signalizaciju postaviti Signalgrad iz Brestovja. Vrijednost radova iznosi 145 tisuća eura. Grad Kraljevica pokriva 66 tisuća eura, a ŽUC 79 tisuća eura. Radovi bi trebali završiti do početka listopada.

Pročelnica Linčić Mužić smatra da je obnova glavne prometnice u samoj Kraljevici još jedan primjer kako Primorsko-goranska županija vodi računa o prometnicama pod županijskom ingerencijom.

Ravnatelj ŽUC-a Robert Maršanić istaknuo da je ŽUC nastoji ravnopravno ulagati u prometnice na području svih 36 jedinica lokalne samouprave. Osvrnuo se ravnatelj Maršanić i na problem financiranja ŽUC-a objasnivši da se 20 godina nije mijenjala naknada za ceste koja je jedan od prihoda županijskih uprava za ceste širom Hrvatske.

Gradonačelnik Čandrlić je poručio da je uređenje Strossmayerove ulice još jedan dokaz njegove tvrdnje s početka godine da je Kraljevica veliko gradilište. U samom susjedstvu dva primjera: uređeno je košarkaško igralište, a u tijeku je uređenje sportske dvorane, objasnio je gradonačelnik Kraljevice dodajući da je obnova Strossmayerove i podizanje sigurnosti prometovanja vrlo bitno jer je frekvencija prometa u samom susjedstvu vrtića i škola vrlo visoka.

U obilasku Strossmayerove je istaknuta odlična suradnja Grada Kraljevice i ŽUC-a odnosno Primorsko-goranske županije.

X
Skip to content