Gradska upravaObavijest za građane u vezi propusnica

23. ožujka 2020.

Poštovane građanke i građani, prema Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj , točci 3. i obvezi Stožera civilne zaštite Grada Kraljevice, Stožer izdaje, ovjerava i potpisuje propusnice za sve građane koji zadovoljavaju kriterij iz točke 2. stavak E (iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština).

Ukoliko građani zadovoljavaju uvjete, obvezni su dobiti propusnicu Stožera civilne zaštite Grada Kraljevice.

U tom slučaju i samo u tom slučaju, građanima Grada Kraljevice propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Kraljevice.

Stožer civilne zaštite Grada Kraljevice propusnice može izdati samo građanima Grada Kraljevice odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Grada Kraljevice.

Svi ostali, propusnice za ovu svrhu moraju zatražiti od Stožera koji djeluju na području općine ili grada u kojem su prijavljeni.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Gradu Kraljevici, svoje propusnice za napuštanje područja Grada Kraljevice iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, mogu zatražiti putem maila: paula.vuckovic@kraljevica.hr

Potrebni podaci za izdavanje propusnice su:
1. Ime i prezime
2. Oib
3. Adresa
4. Mjesto u koje odlazite prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
5. Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
6. Ime, prezime i oib osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta ili stalnog boravka
7. Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
8. Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka

Također, sve informacije o ovoj temi građani Grada Kraljevice mogu dobiti na broj telefona 051/282-450 ili na brojeve mobitela 098 879 834 i 091 152 9291, svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 sati. Zahtjevi za propusnice mogu se poslati na e-mail (paula.vuckovic@kraljevica.hr) od 8.00 do 12.00 sati i u tom vremenu na telefone mogu dobit informacije. Svi zahtjevi koji pristignu kasnije, obrađivati će se sljedeći dan.

Prema Odluci Stožera civilne zaštite RH, uz propusnicu, građani svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka mogu napuštati i u posebnim okolnostima radi obavljanja posla, a potrebnu propusnicu za to izdaje isključivo poslodavac.

X
Skip to content