Obavijest o izvođenju radova na sanaciji plaže Carovo

5. lipnja 2024.

Poštovani, obavještavamo Vas da će radovi na potpunoj sanaciji Vele plaže Carovo započeti početkom rujna 2024. godine.

Naime, ove zime cijelo područje Grada Kraljevice pogodilo je olujno nevrijeme uzrokovano jugom, što je popraćeno udarnim djelovanjem morskih valova prouzročilo znatna i nezabilježena oštećenja obalnih konstrukcija gradske plaže Carovo u Kraljevici.

U relativno kratkom vremenskom razdoblju bilo je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju za potpunu rekonstrukciju plaže, zatim prijaviti se na Natječaj ministarstva mora, prometa i infrastrukture kako bi uopće uspjeli osigurati sredstva potrebna za temeljitu sanaciju (160.000 eura), te tek tada raspisati javni natječaj za odabir izvođača radova.

Nakon što smo početkom lipnja odabrali izvođača radova prije početka turističke sezone izvršeno je tek osnovno i preventivno čišćenje plaže od oštećenih dijelova obalnih konstrukcija.

Ostatak radova na potpunoj sanaciji plaže započeti će početkom rujna 2024. godine i trajati će punih pet mjeseci. Radove će sukladno provedenom postupku javne nabave izvoditi tvrtka GP IZVEDBA d.o.o. iz Grižana, a vrijednost radova iznosi 159.996,25 EUR s PDV-om.

Ovim putem molimo za razumijevanje i strpljenje. S obzirom na višu silu snage prirode, osiguranje sredstava i neizbježnu proceduru sanaciju nije bilo moguće provesti brže i u kraćem roku. 

TAKOĐER, NAPOMINJEMO KAKO ĆE KORIŠTENJE PLAŽE U PERIODU DO POČETKA NJEZINE POTPUNE SANACIJE BITI NA VLASTITU ODGOVORNOST!

X
Skip to content